Autor: Tööstusuudised.ee • 22. juuni 2022

Saksamaa liitub Eesti-Läti-Soome-Rootsi soomukiprogrammiga

Saksamaa teatas ametlikult, et plaanib liituda Eesti, Läti ja Soome 2019. aastal algatatud ühise soomukiprogrammiga CAVS. 2021. aasta lõpus ühines ettevõtmisega ka Rootsi, Saksamaast saab viies programmis osalev riik.
Soome relvastusjuht Raimo Jyväsjärvi (vasakul) ja Saksamaa relvastusjuht Carsten Stawitzki (paremal).
Foto: Patria

CAVS soomukiprogrammi eesmärk on töötada välja ühine 6x6 soomuki platvorm, mille arendamise eest vastutab Soome kaitsetööstusettevõte Patria. Saksamaa liitumisleping CAVS programmiga on plaanis allkirjastada veel enne 2022. aasta lõppu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077