Autor: Anu Jõgi • 10. juuni 2022

Soome leidis ujuvale LNG-terminalile asukoha

Vähem kui kolm nädalat pärast seda, kui soomlased teatasid ujuva LNG-terminali Exemplar hankimisest, on nad sellele ka asupaiga kindlaks määranud – see on Soome lõunakaldal Inkoos.
Soomlased otsustasid ujuva LNG-terminali asukoha ära väga kiiresti, nüüd jääb vedada toru sadamast Balticconnectori otsani.
Foto: Excelerate Energy Inc.

Inkoo asub torujuhtmete vahetus läheduses, mis jaotavad gaasi peamiselt Läänemere piirkonna tööstuslikele lõpptarbijatele, tutvustab selle plusse gaasiedastusfirma Gasgrid ja energiafirma Fortum pressiteade. Fortumi Inkoo sadamas on kasutusvalmis muulid, see asub Soome ja Eesti vahelise Balticconnectori torujuhtmest 1,5 km kaugusel. Lisaks on Inkoo läbinud vajalikud keskkonnamõjude hindamised juba 2014.-2015. aastal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077