Autor: Toomas Kelt • 6. juuni 2022

Venemaal valmistutakse metsamasinate varuosade kopeerimiseks

Venemaa metsandusettevõtted on suures metsamasinate ja puidutöötlusseadmete varuosade puuduses. Riiklikul tasemel valmistutakse vajalike komponentide ja osade „pöördprojekteerimiseks“ ehk varuosade kopeerimiseks.
Varuosadeta võivad Venemaale tarnitud metsamasinad muutuda põhimõtteliselt vanarauaks.
Foto: Toomas Kelt

Venemaa metsandusväljaanne ForestComplex.ru kirjutab, et 90% Vene raietehnikast ja puidutöötlusseadmetest on imporditud peamiselt Euroopa riikidest. Sanktsioonid ja Euroopa ettevõtete tegevuse peatumine Venemaal on tekitanud aga terava puuduse varuosadest ja kulumaterjalidest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077