Autor: Toomas Kelt • 30. mai 2022

Euroopa riigid kasvatasid saematerjali eksporti USAsse

Euroopa okaspuu saematerjali eksport USA-sse kasvas esimeses kvartalis keskmiselt 11%, kuid see on riigiti erinev. Mõni riik suurendas oma eksporti peaaegu kaks korda, suurt kasvu näitas ka lõunanaaber Läti.
Foto: Pixabay

Tähelepanuväärne on ka see, et ekspordi väärtus kasvas mahust oluliselt rohkem, kuna USA turg pakub oluliselt kõrgemat hinnataset. Keskmiselt oli Euroopa saematerjali ekspordi väärtus jaanuarist märtsini 58% suurem kui aasta varem ja ulatus 539 miljoni euroni, samas kui mahult kasvas Euroopa saematerjali eksport USA-sse 11% (1,2 miljoni kuupmeetrini).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077