Autor: Kristjan Pruul • 27. mai 2022

Tuulikute rajamise kiirus sõltub sellest, kui paljudel on lähiaastate ees hirm tõsiselt nahas

Eesti Energia / Enefit Green kavatsevad viie aastaga Soomest Poolani püsti panna 600 megavati jagu tuulikuid ja teist sama palju päikeseparke. Hinnasilt poolteist miljardit eurot. Pole paha plaan, arvestades, et need siis valmivad enne tulevasi meretuuleparke.
Pärnumaale Tootsile peaks tänavu otsustatama investeering 160megavatise tuulepargi rajamiseks
Foto: Andras Kralla

Aga kui piiluda konkreetsemat ajajoont, siis nüüd ja praegu, mil viimase talve elektri hind selgelt meeles ja tulevase talve hind kananaha peale ajavad, on plaanid oluliselt tagasihoidlikumad. Ning küsimus selles, miks plaanid pole kiiremad või mille taga üldse seisavad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077