Autor: Kristjan Kurg • 20. mai 2022

Tööstuses langevad tõsised otsused: palgatõusu asemel peaks lootma, et töökoht alles jääb

Salvesti omanik Veljo Ipits hõivas Äripäeva Otsutajate TOPis 61. koha.
Foto: Jassu Hertsmann
Mitmel rindel kogenud otsustaja Veljo Ipits peab praegu lahendama toidutööstuses Salvest mitut põletavat probleemi. Seejuures näeb ta, et inimeste palgaootused on liialt kõrged ning inflatsioon paneb rohepööde toidutööstuses pausile.

“Inimesed peaksid aru saama, et kogu aeg ei saa lõputult hästi minna, et nüüd tõstame palka täpselt samamoodi 30 protsenti – see ei ole võimalik. Me peame aru saama, et elu lähebki mingil hetkel halvemaks,” tõdes Salvesti nõukogu esimees ja omanik Veljo Ipits, kes jõudis värskes Otsustajate TOPis 61. kohale.

Ipits hoiatas, et inimesed, kes kipuvad praegusel äreval ajal töökohta vahetama, võiksid tõesti mõelda palganumbri kõrval ka sellele, mis saab, kui majanduses tuleb langus või isegi väike krahh. “Mina hoiaks oma töökohast kinni, kui mulle see koht vähegi meeldib, ja võib-olla elaks natukene kasinamalt,” tõdes Ipits. Ta kinnitas, et ka Salvestis on praegu tunda palgasurvet, kuid palga tõttu pole praegu keegi veel ära läinud.

Loe pikemalt Äripäevast.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077