Autor: Linda Eensaar • 17. mai 2022

Kolm Eesti meest Skeletonist on kukesammu kaugusel Euroopa aasta leiutaja tiitlist

Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.
Skeletoni tehnoloogia leiutajad Anti Perkson, Jaan Leis ja Mati Arulepp.
Foto: Tanel Meos

“Esialgu, kui see kiri nominatsiooni kohta tuli, siis ma arvasin, et see on mingi spämm,” naeris Leis. “Õnneks tuli teine meeldetuletus veel ja siis võtsime vedu ikka,” lisas Perkson ja ütles, et nad ei tea siiani, kes neid konkursile esitles.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077