Autor: Linda Eensaar • 13. mai 2022

Raske vähidiagnoosi saanud omanik otsib edukale firmale ostjat. Kuid maailm ei lase leida

“Teate, mulle anti lihtsalt 50-protsendiline ellujäämise võimalus ning ma tahan senikaua muretumalt elada. Ma tahan, et mu lastel oleks kergem,” ütleb Põlva Tehnika asutaja Jüri Traagel (74) telefonivestluses Äripäevale umbes aasta tagasi. Jüri tahab oma edukalt sissetöötatud ettevõtet müüa, kuid maailma segased ajad takistavad. Jüril aga ei pruugi olla aega.
Poeg ja isa Tarmo ning Jüri Traagel. Jüri asutas ja alustas, Tarmo jätkas. Nüüd soovib isa minna pensionile ning poeg proovida elus ka midagi muud.
Foto: Liis Treimann

Umbes aasta tagasi ilmus Äripäevas ühe ettevõtte peaaegu anonüümne müügikuulutus. Kuulutuses oli ära märgitud vaid ettevõtte käive, linn, üldine valdkond ja telefoninumber. Ei ettevõtte nime ega midagi. Otsustasin numbrile helistada, et teha võimalusel kiire ja rutiinne lugu ettevõtte müügist. Aga see ei olnud kaugeltki mitte kiire lugu, ja kaugeltki mitte rutiinne.

Tookord telefonile vastanud ettevõtte omanik Jüri Traagel rääkis lühidalt keerulise, ent südamliku loo, kuid ei soovinud, et sellest sünniks artikkel. “Võid kirjutada siis, kui meil on kindel ostja olemas.” Kuulutuse anonüümsust põhjendas Jüri, et ei tahtnud oma kliente hirmutada, nagu oleks ettevõttega midagi lahti.

Mõistsin ning hakkasin ootama, aeg-ajalt ettevõtja käest uurides, kuidas edeneb. Maailm on aga järjest kriise peale toonud, nii et nüüd, aasta hiljem, seisame koos fotograafiga koha peal Põlva Tehnikas. Selle omanik on endiselt Jüri Traagel koos pojaga.

Loe täispikka lugu Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077