Autor: Tööstusuudised.ee • 10. mai 2022

Eesti ja Soome sõlmisid gaasi varustuskindluse lepingu

Eesti ja Soome sõlmisid gaasi varustuskindluse lepingu, mille kohaselt tuleb naaberriikidel üksteist maagaasi tarnehäirete korral aidata.
Majandus- ja taristuminister Taavi Aasa sõnul tugevdab regioonia energiajulgeolekut ka uus Leedu-Poola gaasiühendus. Fotol Eesti-Soome gaasiühenduse Balticconnector avamine 2019. aastal.
Foto: Liis Treimann

„Muutunud julgeolekuolukorra valguses on naaberriikidel mõistlik teha gaasi varustuskindluse tagamisel veelgi tihedamat koostööd, sest tegutseme ka ühisel turul. Lisaks veeldatud maagaasi terminali rajamise projektile leppisime Soomega nüüd kokku, et oleme üksteise jaoks olemas ka hädaolukorras ning aitame vajadusel ja võimalusel teise riigi tarbijaid tarnehäirete korral gaasiga varustada,“ teatas majandus- ja taristuminister Taavi Aas pressiteate vahendusel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077