Autor: Tööstusuudised.ee • 6. mai 2022

Toiduliit pole LNG-terminali projektiga rahul: asjad pole edasi liikunud

Eesti Toiduainetööstuse Liit märgib, et toidu tootmine sõltub gaasist ja LNG-terminali projekt oli tööstusharule hea uudis, kuid praegu ei ole asjad edasi liikunud.
Toidu tootmine sõltub gaasist, meenutab toiduliidu juht Sirje Potisepp, miks on oluline LNG-projektiga kiiresti edasi minna.
Foto: Raul Mee

Valitsuse otsus tehti küll juba aprillis, kuid kuu aega hiljem arutletakse endiselt projekti tasuvus üle, on toiduliidu juht Sirje Potisepp kriitiline. Samas sõltub Eesti toidusektori toimimine väga suurel määral gaasist, mistõttu on möödapääsmatu käesoleva aasta novembriks luua Eestis võimekus üleminekuks veeldatud maagaasile LNG-le ja tagada gaasi tarnekindlus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077