Autor: Eliisa Matsalu • 29. aprill 2022

Laboritulemused: kui Saunumi keris on tuleohtlik, on HUUMi oma veel hullem

Kerisetootja HUUMi juht Siim Nellis ütles, et kerisetootja Saunum peaks ühe oma kerise turult tagasi kutsuma, kuna too kütab saunapinnad 154 kraadini ja on seega tuleohtlik. Labortitestid näitasid, et HUUMi enda keris kütab sauna paarkümmend kraadi veelgi kuumemaks.
Saunumi mehed ja TalTechi ehituskonstruktsioonide professor testisid laboris HUUMi kerist.
Foto: Andras Kralla

See tähendab, et Nellise enda väidete järgi peaksid HUUMi tooted olema palju tuleohtlikumad kui Saunumi omad. „Tahaks nüüd näha, et HUUM oma tuhanded tooted turult tagasi kutsuks,“ ütles Saunumi tegevjuht Henri Lindal.

Kuid et kõik üdini selge oleks, olgu siiski kohe öeldud: laboritestide järgi ei ole tegelikult tuleohtlikud ei Saunumi ega ka HUUMi kerised.

Seda kinnitas puitkonstruktsioonide tulekindlusele spetsialiseerunud doktor Alar Just, kes ütles, et puidu süttimiseks on vaja temperatuuri 250–300 kraadi. Sellistest temperatuuridest siin artiklis juttu ei tule. Tuleb juttu hoopis sellest, kuidas kriitikatule alla sattunud Saunum nägi vaeva tõestamaks, et Nellise väited nende sütitavast kerisest ei vasta tõele.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077