Autor: Eliisa Matsalu • 5. aprill 2022

HUUM peab koostööpartneri keriseid tuleohtlikuks. Saunum: probleemsed on konkurendi juhtpuldid

Saunakeriste ja saunaautomaatika tootja HUUM OÜ juhi Siim Nellise hinnangul võivad börsil imelist lendu teinud Saunumi saunakerised olla tuleohtlikud. Saunumi tegevjuhi Henri Lindali sõnul on probleemsed olnud hoopiski HUUMi enda juhtpuldid, mitte Saunumi kerised.
Siim Nellis ja Henri Lindal
Foto: HUUM/Äripäev

Saunum ja HUUM on korraga nii konkurendid kui ka koostööpartnerid. Mõlemad firmad teevad saunakeriseid. Kuna tükk aega ei valmistanud Saunum oma keristele ise juhtpulte ehk automaatikat, sõlmisid firmad koostöölepingu ja kasutusele võeti HUUMi automaatika.

Siim Nellis tegi eelmise aasta septembris Saunumile ettepaneku, et viimane peaks keriste tuleohtlikkuse pärast tooteid tagasi kutsuma. Põhjuseks oli Saunumi tellitud ekspertiis Jõelähtme golfikeskuses, kus saunaruumi laudisel olid ilmnenud termilise põlemise tunnused.

Sellest ekspertiisist algas konkurentide sõda, mis on nüüdseks kestnud juba üle poole aasta.

HUUMi juht Siim Nellis süüdistab nüüd Saunumit, et viimase kerised on tuleohtlikud. Saunumi juht Henri Lindali hinnangul on vigased hoopis HUUMi juhtpuldid ehk automaatika.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077