Autor: Tööstusuudised.ee • 25. aprill 2022

Taastuvelekter kattis esimeses kvartalis veerandi tarbimisest

Esimeses kvartalis tootsid Eesti elektrijaamad taastuvelektrit 645 gigavatt-tundi ehk kolme protsendi võrra enam kui eelmise aasta samal perioodil. Taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia moodustas seejuures kolmandiku Eesti elektritoodangust ja kattis veerandi tarbimisest.
Tuuleenergia park Viru-Nigulas, Lääne-Virumaal
Foto: Mihkel Maripuu

Kui selle aasta esimeses kvartalis oli taastuvelektri osakaal elektri kogutarbimisest 25,5 protsenti, siis 2021. aasta samal ajal oli see 23,3 protsenti. Taastuvelektri toodangut mõjutas esimeses kvartalis tuuleenergia toodangu kasv ja vähendas jahedate ilmade tõttu suurenenud mittetaastuvenergiast ja koostootmise režiimis toodetud elektrienergia maht.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077