Autor: Tööstusuudised.ee • 21. märts 2022

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis veebruaris võrreldes eelmise kuuga 0,8%

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2022. aasta veebruaris võrreldes jaanuariga 0,8% ja võrreldes eelmise aasta veebruariga 26,3%.
Vastupidist mõju avaldas hindade langus puidutöötlemises ja puittoodete ning elektrienergia tootmises.
Foto: Pixabay

Statistikaameti juhtivanalüütiku Eveli Šokmani sõnul mõjutas indeksit jaanuariga võrreldes enam hinnatõus metalltoodete, kütteõlide, toiduainete, elektroonikaseadmete ning kemikaalide ja keemiatoodete tootmises. „Vastupidist mõju avaldas hindade langus puidutöötlemises ja puittoodete ning elektrienergia tootmises,“ lisas Šokman.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077