Autor: Jaroslav Tavgen • 14. jaanuar 2022

Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema

Caribalt Electronic Equipmenti direktor Denis Gorlatšov (vasakul) töötas varem Aleksei Snitsarenko ettevõttes ElectroAir.
Foto: Eero Vabamägi, Postimees/Scanpix
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.

Kogu loo teeb veel kurioossemaks, et alles mõni aeg tagasi oli üks neist meestest teise alluvuses ning nüüd kõlavad süüdistused ärisaladusega minema jalutamises.

Alustame tüli tekitanud hankest Ukrainas. See oli 2020. aasta talv, kui Ukraina riiklik lennuettevõte Antonov korraldas hanke maapealsete toiteallikate ostmiseks. Lepingu algsumma oli üle 9 miljoni grivna (295 000 eurot), kuid hanke käigus vähendati seda umbes 5,4 miljonile grivnale. Just nii palju pakkus võitja, Eesti ettevõte Caribalt Electronic Equipment.

Teine Eesti ettevõte ElectroAir hanke tulemusega ei nõustunud. Ettevõtte ametlik esindaja Ukrainas ettevõte Dõžet osales samuti hankes ja jäi teiseks. ElectroAir süüdistas Caribalt Electronic Equipmenti mitmes hanketingimuste rikkumises, samuti huvide konfliktis, sest üks Antonovi juhtidest, Jevgeni Bondarenko, oli Caribalt Electronic Equipmenti kaasomanik.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077