Autor: Tööstusuudised.ee • 3. detsember 2021

Aas: kõrged energiahinnad vajavad lahendust, mis ühtlasi ei tohi rikkuda toimivat süsteemi

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas osales eile Brüsselis Euroopa Liidu energeetikaministrite nõukogul, kus olid tähelepanu all energiahindade olukord, kliimapakett ja ka uus gaasipakett. „Peame leidma Euroopa Liidu tasemel lahendusi, mis ei riku toimiva elektrituru korraldust, kuid võimaldavad kiiresti reageerida energiahindade hüppelisele kasvule," märkis Aas kohtumisel.
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas.
Foto: Raul Mee

„Tänased ülikõrged energia- ja süsinikuheitmete hinnad ei täida eesmärki meelitada turule juurde taastuvenergia tootmisvõimsusi. Liberaliseeritud ja avatud elektriturul, nagu seda on Eesti ja Põhjamaade-Balti elektriturg, toovad kõrged hinnad märkimisväärse koormuse tarbijatele. Püüame hetkel olukorrale leevendust tuua riiklike meetmetega, kuid pikemas perspektiivis jääb sellest väheks,“ rääkis minister Aas kohtumisel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077