Autor: Tööstusuudised.ee • 2. detsember 2021

Schneider Electric Eesti juht Miko Siilivask: Eesti liigub Kesk-Euroopaga sama rada

Eestil on ühine tee Kesk-Euroopaga, kus nähakse selgelt, et taastuvenergia kasvu kõrval on vajalik ka salvestamis- ja energiajuhtimise tehnoloogiate arendamine, ütleb Schneider Electric Eesti juht Miko Siilivask.
Schneider Electric Eesti tegevjuht Miko Siilivask
Foto: Schneider Electric

„Jah, me ehitame aina uusi hooneid, rajame uusi taristuid ja arendame uusi tooteid, aga samas õpime ka efektiivsemalt elektrienergiat kasutama,“ ütleb Miko Siilivask.

Siilivask märgib, et hübriidvõrgud on küll olemas juba praegu, kuid arenevad seejuures iga aastaga aina paremaks. „Samal ajal on tehnoloogia hinnad alanenud – eriti praeguse elektrihinnaga kasvuga võrreldes,“ lisab ta.

Kui veel mõni aasta tagasi räägiti CO2-st vähe, siis praegu on rohepööre, kliima soojenemine ja keskkond kõneaineks igas ettevõttes, lisab Siilivask.

„Eesti sammub sama rada nagu Kesk-Euroopa riigid, kes on kogenud ja näevad, et kasvamas ei ole ainult päikesepaneelide pargid, vaid ka salvestamistehnoloogia arendamine,“ sõnab tippjuht. „Varem oli salvestamine väga kallis, aga täna tasub see ära. Salvestatud elektrienergiat saab kogukonna vahel jagada. Kui veel mõni aasta tagasi tundus utoopiline, et inimene ise toodab, tarbib ja salvestab energiat, siis täna on see olevik.“

Siilivask märkis veel, et samal ajal, kui me räägime aktiivselt rohepöördest ja jätkusuutlikkusest, tarbivad inimesed ja ettevõtted kümne aasta pärast praegusega võrreldes veel kaks korda rohkem elektrienergiat.

TULE KUULAMA!

Juba 16. detsembril toimub veebikonverents „Schneider Electric End-User Forum“, kus mitmed eksperdid räägivad sellest, kuidas tööstuses energiakasutust juhtida ja tõhusamaks muuta.

Lisaks on juttu taastuvenergia kasutamisest hoonetest ja tööstuses ning vastuse saavad mitmed olulised küsimused:

*miks paigaldada päikesepaneelid ja millega arvestada enne paigaldust;

*kuidas efektiivselt ja turvaliselt juhtida energiat nii tööstuses kui kontorihoones;

*kui olulised saavad olema akusüsteemid;

*kuidas hübriidvõrgud enda kasuks tööle panna.

Täpse päevakava leiad SIIT ja registreerida saab SIIN.

NB! Veebikonverents on kuulajatele tasuta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077