Autor: Daisy Pello, finantsuudised.ee juht • 18. oktoober 2021

A. Le Coqi juht: riik ei tule mulle ütlema, mida ma pean sööma ja mida mitte

A. Le Coqi juht Tarmo Noop märgib, et riik peaks oma kodanikke rohkem usaldama, mida keegi sööb.
Foto: Andras Kralla
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.

Noop ütles Äripäeva teemaveebile Finantsuudised, et ka rasvad ja suhkrud on eluks hädavajalikud, pigem on probleem peamiselt inimeste valikutes ja teadmistes.

"Rasvamaksu tekitamine ei pane kindlasti kedagi rohkem liikuma jne," lausus Noop tõsiselt. "Ma olen inimesena tervikuna inimeste vabaduste poolt ja mulle ei meeldi, kui riik ütleb mulle, mida ma pean sööma ja mida mitte. Ma usun, et piisava informeerituse juures oskavad inimesed piisavalt hästi ka ise otsuseid teha ja riik peaks oma kodanikke usaldama. Ja kui ma tahan piparkooke süüa, siis ma neid ka söön ja riik ei tule mulle seda ütlema, kas ma teen õigesti või valesti."

A. Le Coqi juhi kommentaari saab pikemalt lugeda Finantsuudistest.

Arenguseire Keskuse raportit kajastavat artiklit saab lugeda siit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077