Autor: Martin Johannes Teder • 24. august 2021

Kohtuotsus: endine firmajuht peab omast taskust kinni maksma miljoni euro eest halbu otsuseid

Harju maakohus otsustas, et Rootsi metallimüüja BE Groupi Eesti tütarfirma endine juht peab firmale omaenda taskust maksma miljon eurot kahjutasu juhtimise ajal tehtud äridiilide eest. Firmajuht kavatseb esimese kohtuastme otsuse edasi kaevata.
BE Groupi tütarfirma BE Group AS tegutseb Maardus metalli hulgimüügiga, mida Alexander Neiland juhtis 13 aastat.
Autor: BE Group AS

BE Group nõudis oma endiselt juhatuse liikmelt Alexander Neilandilt kohtu kaudu 1,1 miljonit eurot, sest nii suurt kahju kannatas firma kaebajate arvates tema tehtud äriotsuste tõttu, kirjutas Äripäev juunis. Nüüd ongi maakohus teinud otsuse ja rahuldanud hagi peaaegu täielikult - Neilandil tuleb omast taskust maksta koos viivisega kokku 1 066 157 eurot. Otsus pole jõustunud ning Neilandi esindaja Ellex Raidla vandeadvokaat Martin Raude ütleski, et nad pole otsusega nõus ja kaebavad selle edasi.

Miljonieurone arve tõi Neilandile BE Group ASi koostöö Arvi Kivirannale kuulunud AK-Eksport OÜga. BE Group, mille juhatuse liige Neiland tol hetkel oli, varustas Kiviranna firmat neile vajalike metalldetailidega. Viimane kasutas neid erinevates toodetes, mida müüs oma klientidele peamiselt Soomes. Koostöö kestis aastaid, kuid Kivirand hakkas ühel hetkel võlgu jääma ning olukord kiskus hapuks.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077