Autor: Harro Puusild • 16. juuni 2021

Andres Heinver uuest logistikarobotist: jäänud on andmete pool ja hinnaküsimus

Oma tehases uut logistikarobotit nimega Boxbot testiv toiduainetööstus Kulinaaria OÜ loodab uuele "töötajale" peagi päris ameti kätte anda. Praegu on siiski veel vaja robotit testida ja tootmistarkvaraga liidestada. "Mis seal salata, praegu on ikkagi ka veel hinnaküsimus," märgib Kulinaaria juht Andres Heinver.
Kulinaaria juhi Andres Heinveri sõnul on võib robotiprojekt aasta teises pooles jõuda etappi, kus ettevõte võib robotite tellimuse sisse anda.
Foto: Harro Puusild

2019. aastal hakati toiduainetööstuse Kulinaaria OÜ tehases testima logistikarobotit Boxbot, mille eesmärk saab tulevikus olema kauba transportimine ettevõtte tehases. Mai alguses teatas koos Kulinaariaga robotit arendav Taltech, et prototüübist on nüüdseks valminud uus ja veelgi nutikam versioon. Ladudes ja tehastes kaupu autonoomselt liigutama disainitud mobiilne robot on senisest suurema kandevõimega, varustatud parema tehnoloogiaga ning seda on võimalik läbi digitaalse kaksiku distantsilt juhtida.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077