Autor: Tööstusuudised.ee • 27. aprill 2021

Triin Ploompuu: Eesti vajaks tänastes turutingimustes äärmiselt läbimõeldud tööstuspoliitikat

Eesti väärib tänastes turutingimustes äärmiselt läbimõeldud tööstuspoliitikat ja tegevusplaani, mille alusel oma tulevikku ja positsiooni kujundada, ütleb Eesti Masinatööstuse Liidu juht Triin Ploompuu.
Triin Ploompuu
Autor: Rene Riisalu

Eesti Masinatööstuse Liidu juhi Triin Ploompuu sõnul on tööstusharu ettevõtete konkurentsivõime heal tasemel ja nõudlus kasvanud, kuid suurimaks probleemiks on hetkel materjali hind, tarneraskused ja kvalifitseeritud tööjõu puudus.

"Ettevõtete jaoks on tänastes turutingimustes oluline tegeleda tootlikkuse ja lisandväärtuse tõstmisega, tootearenduse ja innovatsiooniga. Eesti majanduse mõttes on oluline hoida fookus ekspordivõime hoidmisel ja uute sihtturgude leidmisel, aeg on selleks soodne. Eesti väärib tänastes turutingimustes äärmiselt läbimõeldud tööstuspoliitikat ja tegevusplaani, mille alusel oma tulevikku ja positsiooni kujundada," rääkis Ploompuu Tööstusuudistele saadetud teates.

85 aasta juubelit pidav Eesti Masinatööstuse Liit korraldab juba 29. aprilli rahvusvahelise veebikonverentsi „Engineering&Innovation“, kus esineb eksperte nii Eestist kui võõrsilt ja kuhu juba praegu on registreeritud üle 400 osaleja. Tutvu konverentsi programmiga ja registreeri tasuta siin.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077