Autor: Tööstusuudised.ee • 22. aprill 2021

Põhjala pruulikoda investeeris purgiliini avamisse üle poole miljoni

Põhjala pruulikoda avas purgiliini ja villib edaspidi lõviosa toodangust purkidesse. Täisautomaatse liini jõudlus on 14 000 purki tunnis ning ettevõte investeeris liini avamisse 650 000 eurot.
Põhjala paneb humalavee edaspidi pigem purki.
Foto: Arno Mikkor

Põhjala pruulikoja ühe asutaja ja juhi Enn Pareli sõnul on purgid tulnud, et jääda. “Purgid ei ole enam mitte tulevik, vaid olevik. Need on olnud väikepruulijate eelistatud pakendiks juba 4-5 viimast aastat kõikjal maailmas. Purgis säilib õlu pikemalt värske ja transpordikulud on märgatavalt madalamad, kuna see on mitu korda kergem kui klaaspudel. Samuti on purgi keskkonnamõju väiksem, kuna alumiinium on kallis materjal, mille järele ümbertöödeldud kujul on kõikjal suur nõudlus. Uus pakend avab meile ka uusi eksporditurge - siiani on mõned turud meie jaoks suletud olnud, sest tarbijad ei soovi enam pudelis õlut osta,” rääkis Parel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077