Autor: Jaroslav Tavgen • 22. aprill 2021

Narva kavandatakse suurtehast: hiigelinvesteering looks Ida-Virumaale 700 uut töökohta

Narva veepuhastussüsteemide tehast kavandava Aquaphori kontserni presidendi Joseph L. Schmidti sõnul sõltub hiigelinvesteeringu realiseerumine sellest, kas ettevõte ja Ida-Virumaa piirkonnana suudavad Narva meelitada oma partnerid.
"Keerukuse poolest sarnaneb meie toode autoga", ütleb Aquaphori kontserni president Joseph L. Schmidt.
Foto: Tairo Lutter / Eesti Meedia / Scanpix

Ida-Virumaal on avanemas suur võimalus, seal juba aastaid tegutsev Vene-USA tööstusettevõte on valmis tegema järjekordse hiigelsuure investeeringu, mis võiks tulevikus tööd anda sadadele piirkonna inimestele. Et nii läheks, on aga vaja lahti harutada mitu olulist sõlme.

Homme kirjutavad majandusministeeriumi, kohalike omavalitsuste, Ida-Virumaa Tööstusalade Arenduse ja tööstus­ettevõtte Aquaphor International esindajad alla ühiste kavatsuste protokollile, et ehitada Narva tööstusparki veepuhastussüsteemide tehas­. Planeeritav kuni 110 000 ruutmeetrise pindalaga tehas on nii suur, et seda nimetatakse juba megatehaseks. Uute tootmismahtude abil tahab ettevõte suurendada oma käivet 1,5–2 miljardi euroni aastas.

Tehas loob 700 töökohta ning Narva linnapea Katri Raigi sõnul tõuseks Aquaphor sellega Narva suurimate tööandjate esikolmikusse. Tehas on nii oluline, et selle välistöölistest lastele on kavas Narva luua lausa rahvusvaheline kool. Veeretatakse isegi ideed rajada Narva-Jõesuusse lennuväli.

On vaid üks suur “aga”.

Loe pikemalt Äripäevast.

Ida-Viru ettevõtlusfoorum 2021. Uus tase

Aeg ja koht: 20. mai Narva

Hübriidkonverents: kohapeal + veebis

Foorum on nii vene ja eesti keeles

Lisainfo ja registreerimine.

Aquaphor International

Aquaphori asutas 1992. aastal Venemaal ettevõtja ja keemiatehnika valdkonna spetsialist Joseph L. Shmidt. Ettevõte tegeleb filtrite ja veepuhastussüsteemide tootmise ja müügiga.

Firma ekspordib oma tooteid 60 riiki üle maailma ja annab tööd üle 3000 inimesele.

Eestis on Aquaphor ehitanud kaks tehast (kokku on neid ettevõttel kuus). Esimene Eesti tehas rajati 2012. aastal Sillamäel, see toodab väikeseid veepuhastajaid. Teine tehas on ehitatud 2014. aastal Narvas ning toodab filtrisüsteemide jaoks mooduleid, mis paigaldatakse kraanikausside alla.

Sel nädalal algas Narva tehase laiendamine 16 500 ruutmeetrilt 23 000 ruutmeetrile. Laiendus peaks valmima 2022. aasta kevadel. Nendes kahes tehases töötab umbes 600 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077