Autor: Anu Jõgi • 20. aprill 2021

Stora Enso paneb kaks suurt paberitehast kinni

Eestis muu hulgas puidu varumisega tegelev Soome metsakontsern Stora Enso kinnitas, et paneb kinni kaks paberitehast – ühe Soomes ja teise Rootsis, kokku jääb tööta üle tuhande inimese.
Kahe paberitehase sulgemise järel jääb Stora Ensole veel mitu paberitehast alles, pildil olev Langerbrugge tehas belgias toodab näiteks ajalehepaberit.
Foto: [email protected], Stora Enso

Stora Enso kinnitas Helsingin Sanomate teadet tehaste sulgemise kohta.

Sulgemine puudutab Soome Veitsiluoto ja Rootsi Kvarnsvedeni tehast, selle tähtaeg on selle aasta kolmandas kvartalis. Otseselt mõjutab sulgemine 670 inimest Soomes ja 440 inimest Rootsis, kirjutab Kauppalehti.

Ettevõtte teatel on paberi nõudlus Euroopas juba üle kümne aasta kahanenud ja koroonapandeemia on seda veelgi kiirendanud, tuues muutusi tarbijate käitumisse. Nüüd on Euroopas võimsust märkimisväärselt üle, mis on hindu alla toonud.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077