Autorid: Pille Ivask, Kristel Härma • 1. aprill 2021

Tööterror Pärnumaa lõngatehases: aastaid sõimu, alandust ja vaimset vägivalda

Danspini lõngatehase mitmete endiste töötajate sõnul ei tulnud endine juht Dennis Ulrik Kristensen ettevõttesse sõpru otsima, vaid korda looma. Kristensenil olnud suisa oma jooksupoiss, kes talle uksi avas.
Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees
Pärnumaa suurima tööandja Wendre mürgise töökeskkonna avalikustamine Äripäevas äratas Sindi lõngatehase endiste töötajate mälestused: nad talusid enda sõnul aastaid sama juhi käe all alandusi, solvanguid ja vaimset vägivalda.

Paks Eesti poiss; see lollakas vanamehenäss; paks värvimaja poiss; nõme naine; vastik vanaeit - nii nimetas oma töötajaid nende nimede selgeks õppimise asemel praegu Pärnumaa suurimat tööandjat Wendret juhtiv taanlane Dennis Ulrik Kristensen. Kollektiivselt olid töötajad sageli tema jaoks "ahvid”, kirjutab tänane Äripäev.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077