Autor: Tööstusuudised.ee • 30. märts 2021

Eesti majandus ja eksport on keerukate majandusoludega hästi kohandunud

EASi juhi Peeter Raudsepa sõnul kinnitab uuring, et EASi suund ettevõtete toetamisel on õige.
Foto: Andras Kralla/Äripäev
Kuigi COVID-19 kriis tõi 2020. aastal kaasa nii kaupade kui teenuste ekspordi järsu vähenemise, on Eesti majandus ja eksport viimastel aastatel tavalisest keerukamate majandusoludega üsna hästi kohandunud, selgub majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, EASi ja välisministeeriumi tellitud uuringust.

„Kriisiaasta on olnud keeruline kõigile Eesti ettevõtetele, kuid hea meel on näha, et möödunud aasta viimases kvartalis kasvas kaupade eksport juba oluliselt. Meie ettevõtjad on suutnud edukalt kohaneda uute tingimustega, mis näitab meie majanduse üleüldist tugevust,“ rääkis ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt. Ministri sõnul on COVID-19 piirangute tõttu enim kannatanud veo ja reisiteenuste eksport, kuid üldpildis on Eesti majandus ja eksport üsna hästi kohandunud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077