Autor: Kristjan Pruul • 25. märts 2021

Ossinovski: suurtööstuste maksulangetus tuleb teiste tarbijate kaukast

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liige Jevgeni Ossinovski ei mõista, miks seab valitsus tavatarbijad suure maksutõusu ette 2026. aastal selleks, et toetada peotäit tööstureid.
Foto: Andras Kralla
Taastuvenergia tasude langetamine suurtööstustele tähendab tavatarbijatele põhjendamatult kõrgeid makse ning uute tuuleparkide toetused tuleks katta süsinikukvoodi tuludest.

Sellise ettepanekuga tuli lagedale Jevgeni Ossinovski, riigikogu sotsiaaldemoraatide fraktsiooni liige, kes eile õhtul koos ülejäänud fraktsiooniga jättis hääletamata eelnõu poolt, mille järgi tehakse elektri suurtarbijatele kümnetesse miljonitesse eurodesse aastas ulatuv maksusoodustus.

Äripäev kirjutas esmaspäeval, et ligikaudu 20 miljonise vähenemise taastuvenergia tasude kogumises tuleb tasa sellest, et lähiaastatel väheneb drastiliselt taastuvenergia toetuste maksmine — seniste 12aastaste toetustega seadmete toetusaeg saab lihtsalt otsa.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077