Autor: Jaroslav Tavgen • 23. märts 2021

Välisinvestorid ehitavad Ida-Virumaale ainulaadse tuulegeneraatorite tehase

TBHAWT Manufacturingu juhatuse liige Grigori Levkovets
Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)
Kohtla-Järve tööstuspargi ühele krundile ehitatakse tuulegeneraatorite tootmise tehast, kus kasutatakse uut tehnoloogiat, mille on patentinud Ukraina ettevõtja, kes on varem loonud ühe maailma suurima krüptoraha kaevandamise ettevõtte.

Argentina, Gruusia, Ukraina, Küprose, Soome ja Valgevene investorite rahastatud tehas hakkab tootma 2800–4000 tuulegeneraatorit aastas ja andma tööd 300 inimesele. SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus arendusjuht Teet Kuusmik loodab, et sellest saab viimase 30 aasta suurim tootmisüksus Ida-Virumaal.

5. märtsil pandi tehasele nurgakivi. Tseremoonia oli pigem sümboolne: hoone kaks korrust on juba valmis ehitatud. Tehas on plaanis valmis saada 2021. aasta lõpuks ja käivitada järgmise aasta teises kvartalis.

Loe pikemalt Äripäevast.

"Delovoje Vedomosti" kutsuvad

Ida-Viru ettevõtlusfoorum 2021. Uus tase

Aeg ja koht: 20. mai Narva

Vorming: hübriidkonverents

Foorumi keel: vene ja eesti keel

NB! Parima hinnaga pileteid on saadaval kuni 31. märtsini.

Lisainfo ja registreerimine

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077