Autor: Tööstusuudised.ee • 22. märts 2021

Veebruaris tõstis tootjahindu elekter

Elektrienergia hinnatõus andis tunda tootmises, puidutöötlemises, puittoodete, kütteõlide ja metalltoodete tootmises
Foto: Raul Mee
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis statistikaameti andmetel veebruaris võrreldes jaanuariga 1,0% ja võrreldes eelmise aasta veebruariga 4,1%.

Statistikaameti juhtivanalüütiku Eveli Šokmani sõnul mõjutas indeksit jaanuariga võrreldes enam hinnatõus elektrienergia tootmises, puidutöötlemises ning puittoodete, kütteõlide ja metalltoodete tootmises. „Vastupidist mõju avaldas aga elektroonika- ja elektriseadmete tootmise hinnalangus,“ kommenteeris Šokman.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077