Autor: Kristjan Pruul • 22. märts 2021

Suurtööstuste maksusoodustus tuleb toetuste lõppemise arvel

Majandusminister Taavi Aas viib lõpule endise majandusministri Kadri Simsoni ajal alustatud poliitika teha energiamahukatele tööstustele otsustavaid maksusoodustusi.
Foto: Liis Treimann
Suurtele elektritarbijatele lubatud taastuvenergia tasude vähendamine kaetakse rahadest, millest oleks võinud kõigi tarbijate elektriarveid vähendada. Kriitikute hinnangul on kogu meede loodud ainult mõne üksiku tootja tarvis.

Suurtarbijate lobitöö valitsuse juures on olnud pikk ja järjekindel: riiklikud tasud elektrilt neile on olnud liiga suured ja muutnud konkurentsiolukorra keeruliseks. Lobitöö on kandnud vilja: vähendatud on aktsiisi gaasilt ja elektrilt ning paari aasta pärast väheneb ka taastuvenergia tasu 85 protsenti.

Aga kui suurt kaotust see laekumistele tähendaks? “Skeemi alla läheks potentsiaalselt 74 tänast ettevõtjat ning kolm-neli uut investeeringut. Olemasolevad potentsiaalsed skeemis osalejad maksavad praegu ligikaudu 25 protsenti taastuvenergia tasu eelarvest,” öeldi majandusministeeriumist selgituseks.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077