Autor: Pille Ivask • 25. jaanuar 2021

Investoriteliidust lahku löönud mehed korjavad ettevõtjatelt raha vesinikutehase jaoks

Kui Investoriteliit tegutses pikka aega Tallinnas Maakri tornis asuvas suursuguses kontoris, kus saabujaid tervitas 3D-prinditud kuldne börsipull, siis Thule Capital on end sisse seadnud Tallinna vanalinna, Toom-Rüütli tänavale. Kinnistusraamatu põhjal on nende ruumide omanik praegune riigikogulane ja endine olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi. Kunagine tippsportlane ütles selgituseks, et Thule Capital on tõesti selles majas üürnik ja märkis, et ukse kõrval on olemas ka ettevõtte silt.
Foto: Liis Treimann
Kurikuulsast Investoriteliidust lahkunud mehed pakuvad ettevõtjatele võimalust investeerida Kuusallu ehitatavasse päikeseparki, mille juurde on kunagi plaanis püstitada ka vesinikutehas.

Kummalisel kombel ei ole Kuusalu vald vesinikutehase plaanist kuulnud ning ka päikesepargi ehitamisest on asi hetkel kaugel. Veel enam, müügimehed on ettevõtjaid meelitanud jutuga, et investorite seas on laialt tuntud Raivo Hein, kes ise pole oma seotusest midagi kuulnud.

Varem Investoriiduga seotud Asso Laido, Asko Andi, Mart Riga ning Henrik Hali asutatud Thule Capital pakub praegu võimalust investeerida kahte ettevõttesse: Viljandimaal tegutsevasse mahlatootjasse Largo ning päikeseparki arendavasse firmasse Solarpark Kuusalu OÜ. Thule Capital pakub oma investoritele kõrget, 12%ni ulatuvat tootlust.

Solarpark Kuusalule kuulub kinnistusraamatu põhjal neli Kuusalu vallas asuvat krunti. Sinna on planeeritud 10,7megavatine päikesepark ja vesinikutehas. Thule Capitali investeerinud ja sõnaõigusega väikeosanikuks saanud Premia juht Aivar Aus teab rääkida, et Kuusalus on päikesepargi jaoks kõik tehtud ja kinnitatud ning asi seisab hetkel Eleringi ja Eesti Energia taga.

Samal ajal öeldakse Kuusalu vallast, et Solarpark Kuusalu OÜ on esitanud vallale kirjaliku pöördumise päikesepargi kohta, ent see oli pinnapealne ning selle põhjal vald otsuseid teha ei saa. Päikesepargi ehitamise taotlust ettevõte valla teatel esitanud pole. Ning vesinikutehase jutt tuleb vallale suisa üllatusena.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077