Autor: Tööstusuudised.ee • 22. detsember 2020

Ericssoni uuring: Eesti võidaks 5G-võrgu rajamisega 400 miljonit eurot

Tehnoloogiaettevõte Ericsson viis läbi üle-Euroopalise analüüsi, milles uuriti, kui suurt kasu toob 5G võrgu ehitamine eri riikidele. Uuringu kohaselt on Eesti tööstussektori, avalike teenuste, tarkade linnade ja nutikate maapiirkondade puhaskasu pea 400 miljonit eurot.
Ericsson Eesti AS juht Andrus Durejko
Foto: Andras Kralla

Ericsson Eesti juht Andrus Durejko selgitas analüüsi tulemusi, et 5G-võrgu rajamine läheb kogu Euroopas kordades vähem maksma kui teenuste kasutamiselt tagasi teenitakse. „Hinnanguliselt läheb kõikides Euroopa Liidu riikides 5G-võrgu loomine maksma 46 miljardit eurot, kuid tagasi teenib võrk järgmise 15 aasta jooksul suisa 210 miljardit eurot. Eesti võidaks 5G-võrgult ligi 400 miljonit eurot,“ sõnas Durejko, lisades, et just seetõttu ei tasu 5G-võrkude loomisega viivitada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077