Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 17. detsember 2020

Enn Veskimägi: ekspordis jääme Leedule kõvasti alla

Eesti Mööblitootjate Liidu juhatuse esimehe Enn Veskimägi hinnangul oli 2019 laias laastus kasvu ja stabiilsuse aasta – rahule sai jääda põhiliste sihtturgudega ja suurklientidega. See-eest aasta 2020 on olnud pigem keeruline, eriti kevadine riikide ja turgude ülereageerimine, mis viis kohati kaubanduse sulgemiseni.
Eesti Mööblitootjate Liidu juht ja Standardi omanik Enn Veskimägi on mures
Foto: Raul Mee

Tekkinud olukorda stabiliseeris kohalike elanike erakordselt suur tarbimine kodumajapidamises. “Seoses eriolukorra tekkimise ja väljakuulutamisega märtsis suleti riigipiire ja katkesid lennuühendused. Reisimine sai tugeva tagasilöögi, mille positiivne külg oli see, et paljud inimesed hakkasid kodusid korrastama. Hakati renoveerima ja mööblit uuendama, et kuhugi oma tulusid suunata,” rääkis Veskimägi, kelle sõnul oleks olukord olnud positiivne, kui tooraine tarneahelad poleks hakanud liikuma vastupidises suunas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077