Autor: Tööstusuudised.ee • 11. detsember 2020

Eksperdid: Ida-Euroopa elektroonikatootmisteenuste sektor ületas Lääne-Euroopat

Sel nädalal Tallinnas toimunud rahvusvahelisel elektroonikatööstuse seminaril tõdesid valdkonna eksperdid, et elektroonikatööstus on hoolimata COVID-19 pandeemiast nii Eestis kui Euroopas tõusuteel. Sealjuures ületas mullu Ida-Euroopa elektroonikatootmisteenuste sektori müügimaht Lääne-Euroopat ja lähiaastatel on oodata selle trendi jätku.
Analüütikaekspert Dieter G. Weiss tõi oma ettekandes välja, et Ida-Euroopa elektroonika tootmisteenuse ehk EMS sektor ületas mullu juba oma mahult Lääne-Euroopast.
Foto: Eesti Elektroonikatööstuse Liit

Eesti Elektroonikatööstuse Liidu juht Arno Kolk nentis oma ettekandes, et tänavune keeruline aasta esitas väljakutseid ka elektroonikatööstusele ning sektori käive kevadkuudel langes. Sellele vaatamata on sektor suutnud teises ja kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga isegi mõne protsendi võrra kasvada. “Septembri ja oktoobri käibenumbrid on paremad kui eelmisel aastal. Aasta viimase kahe kuuga võime veel jõuda aasta kokkuvõttes mullusele tasemele,” sõnas Kolk.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077