Autor: Tööstusuudised.ee • 19. november 2020

Aasta tööstur 2020 on Ruth Oltjer

Aasta tööstur 2020 on AS-i Chemi-Pharm omanik Ruth Oltjer, selgus täna toimuval Äripäeva ja Tööstusuudised.ee korraldatud Tööstuse äriplaani konverentsil.
Aasta tööstur 2020 Ruth Oltjer võttis õnnitlused vastu videosilla vahendusel
Foto: Raul Mee, fotograaf

Majandusväljaanne Äripäev ja tööstusettevõte ABB Eesti valivad žürii ja lugejate abiga juba kolmandat korda aasta töösturit. Tänavu konkursile esitatud 10 kandidaadist selgus žürii hääletusel esikolmik Ruth Oltjer (Chemi-Pharm), Otto Richard Pukk (Incap) ja Anton Maljugin (LTH-Baas), kelle hulgast said oma lemmiku valida ka Äripäeva ja Tööstusuudiste lugejad. Žürii ja lugejate otsuselt pälvis aasta töösturi tiitli Ruth Oltjer.

„Tänavune majandusaasta on olnud nagu sõit Ameerika mägedel,“ märkis ABB Balti riikide juht ja konkursi žüriisse kuuluv Jukka Patrikainen. „Eesti majandust on aidanud vee peal hoida tööstus, mis on suutnud uutes oludes kiiresti ümber kohaneda – olen uhke, et oleme endiselt Eesti majanduse mootor! Ka tänavune aasta tööstur, Ruth Oltjer näitas ettevõtet Chemi-Pharm tüürides tänavu, kui paindlik tuleb uutes oludes olla."

"Kahtlemata vääriks aasta töösturi tiitlit kõik 10 kandidaati, kuid arvestades praegust keerulist aega, on mul hea meel, et tiitli pälvis just Ruth Oltjer, kes oma tegevusega väga otseselt tervisekriisi lahendada aitab," sõnas Äripäeva teemaveebi Tööstusuudised.ee juht ja konkursi eestvedaja Harro Puusild.

"Tahaksin jagada seda suurt tunnustust kõigi Chemi-Pharmi inimestega – see raske aasta on olnud meie ühine võitlus, kohati sõna otseses mõttes. Ühtlasi tahaksin jagada seda tunnustust ka kõigi Eesti tootmisettevõtetega, sest sel aastal väärivad nad kõik seda auhinda," kommenteeris äsja aasta töösturiks valitud Ruth Oltjer.

"Tööstus on olnud see, mis on hoidnud sellel keerulisel ajal Eesti majandust elus, inimesed tööl ja maksud laekumas. Seda olukorras, kus mitte ainult turismimajandus, vaid ka mitmed tööstussektorid on väga valusalt pihta saanud. Samas on see sundinud iga juhti ja omanikku tõsiselt mõtlema, mida muuta ja millises suunas liikuda. Sellest tulenevalt ma usun, et kogu Eesti tööstus väljub sellest kriisist tugevamana kui sinna sisenes," rääkis Oltjer. "Veelgi enam, usun, et see on viimane raske talv, vähemalt selles kriisis. Jõulud 2021 saame juba rahulikult lähedastega veeta."

Äripäeva, Tööstusuudised.ee ja ABB Eesti korraldatav aasta töösturi konkurss toimus kolmandat korda. Konkursile laekus kokku 10 kandidaati: Anne Mere (HKScan), Veiko Saluste (Interchemie Werken de Adelaar), Triin Kõrgmaa (Salvest), Otto Richard Pukk (Incap), Kaarel Suuk (Ensto Ensek), Hanno Murrand (Tiksoja Puidugrupp), Fjodor Berman (BLRT), Anton Maljugin (LTH-Baas), Martti Lemendik (Metaprint) ja Ruth Oltjer (Chemi-Pharm).

Konkursi žüriisse kuulusid Jukka Patrikainen (ABB), Anu Kull (Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium), Mait Palts (Eesti Kaubandus-Tööstuskoda), Kaupo Reede (Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus), Arno Kütt (Cleveron) ja Igor Rõtov (Äripäev).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077