Autor: Tööstusuudised.ee • 5. november 2020

Patria tehnoloogiadirektor: ka vanemaid soomukeid saab kaugjuhitavaks ümber ehitada

Kaugjuhitavus ja autonoomse juhtimise funktsioonid on kahtlemata militaarmaailma üks tulevikusuundi, mis aitab säästa lahingutegevuses osalevate sõdurite elusid ning panustab erinevate juhiabi funktsioonidega ka tsiviilsõidukite arengusse, aga see ei pea tähendama ilmtingimata uute mehitamata masinate hankimist, ütleb Patria Land äriüksuse tehnoloogiadirektori Matti Saarikko.
Patria 8x8 soomuk jälitamas autonoomse juhtimise režiimil juhtsõidukit
Foto: Patria

Mehitamata soomukite valdkonna teerajaja, Soome kaitsetööstusettevõte Patria on valmis tutvustama kõrgtehnoloogilisi tarkvaralahendusi, mis täiendavad mehitatud soomukeid kaugjuhtimis- ja autonoomse sõidurežiimi võimekusega. Erinevalt relvastusäris laialdaselt levinud mehitamata robotsõidukitest on Patria tarkvarapõhist lahendust võimalik integreerida nii vanema põlvkonna kui ka uutele soomukitele ilma, et see mõjutaks masina manuaalseid juhtimisfunktsioone.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077