Autor: Tööstusuudised.ee • 20. oktoober 2020

HKScan muudab pakendid taaskasutatavateks ja vähendab plasti hulka

Rakvere ja Talleggi lihatooteid valmistav HKScan Estonia vähendab aastaks 2025 oma toodete pakendamisel plasti kasutamist vähemalt 200 tonni võrra ning läheb selleks ajaks täielikult üle taaskasutatavatele pakenditele.
„Kuna meil on aga kokku 57 pakkeliini ja ühel liinil tehtav muudatus võib võtta orienteeruvalt 12 kuud, siis see nõuab kindlasti investeeringuid ning aega muudatuste elluviimiseks,“ märkis HKScani juht Anne Mere.
Foto: LIIS TREIMANN

HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere sõnul on ettevõte viimastel aastatel järjepidevalt tegelenud toodete pakendamisel kasutatava plasti vähendamisega. ”Viimased kaks aastat oleme plasti hulka tõmmanud kokku suurusjärgus 45-50 tonni ehk 5 protsenti kogu HKScani Baltikumis kasutatava plastpakendi kogusest aastas. Eesmärk on vähemalt selles tempos liikuda ka järgmistel aastatel,” selgitas Mere.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077