2019. aastat jäävad iseloomustama tooraine-hindade tõus, tööjõukulude kiire kasv ning üldine majanduse kuumenemine, millele selle aasta kriis on toonud osalist leevendust, aga loonud ka uusi väljakutseid, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp.
Toiduainetööstus (sh joogitööstus) on pikaajaliste traditsioonidega haru töötlevas tööstuses. Eestis tegutseb üle 700 toidutööstusettevõtte, andes tööd 3% hõivatutest ning luues 2% Eestis loodud lisandväärtusest. 2019. aastal toiduainetööstuse mahud kasvasid, mida toetas tarbijate kõrge kindlustunne. Töötuse määr oli madal ja keskmine palk jätkas kasvu. Valitsuse otsus piirikaubanduse ohjeldamiseks alkoholi aktsiisi langetada suurendas aasta teises pooles ka joogitööstuse mahtusid.