Autor: Andra Gross, Supply Tanki toodete vastavuse ekspert • 22. september 2020

Ohtlikud tooted tuleb uuest aastast registreerida

Paljudele ettevõtetele hakkab kehtima toodete kohta teatise esitamise kohustus Euroopa Kemikaaliameti SCIP-andmebaasi. Ohtlikke aineid sisaldavad ka näiteks riided, jalanõud, ehted, kodutekstiil, juhtmed, kaablid, elektroonikatarvikud, seinakatted ja palju muud tooted.
Tea, mida kasutad: ka näiteks jalanõude valmistamisel võidakse kasutada aineid, mida loetakse ohtlikeks ja mis tuleks uuest aastast Euroopa Kemikaaliameti andmebaasis registreerida.
Foto: Shutterstock

Alates 5. jaanuarist 2021 jõustub ettevõtetele kohustus registreerida oma tooted Euroopa Kemikaaliameti (ECHA) SCIP-andmebaasi juhul, kui toodetes või toote komponentides sisaldub väga ohtlikke aineid üle 0,1 massiprotsendi. Tutvustame lähemalt, mis kohustus see on ja kuidas rakendub. 14. detsembril 2020 toimub Äripäeva Akadeemias vastav koolitus "Parimad praktikad toodete REACH ja RoHS vastavuse tagamiseks".

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077