Autor: Äripäev • 13. juuli 2020

Töötleva tööstuse käive langes mais 285 miljoni euro võrra

Koroonapandeemia piirangute tõttu langes Eesti ettevõtete käive maikuus 22,4 protsenti, enim vähenes käive kaubanduses ning töötlevas tööstuses. Viimases tõusis eriti esile puitmajade tootmise järsk langus.
Puitmaja tootmine mõjutas langust kõige enam.
Foto: Liis Treimann

Eriolukorra tõttu kehtestatud liikumise ja majandustegevuse piirangud olid täisjõus 17. maini, mis avaldas ettevõtete käibele negatiivset mõju. Samas alustati 1. juunil piirangute olulise leevendamisega, märkis rahandusministeerium teate vahendusel. Juunist alates ongi oodata käivete järkjärgulist taastumist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077