Autor: Morten Merila • 18. mai 2020

Ukraina keevitajad tagavad saja saarlase töökoha

Baltic Workboatsi laevatehas Saaremaal on aastaid kasutanud väikese hulga välistöötajate abi, sest Eestis napib vajaliku hariduse ja oskustega inimesi.
Foto: Baltic Workboats / Jarek Jõepera
Saaremaa ühe suurema tööandja Baltic Workboatsi omanikule Margus Vanaseljale jääb arusaamatuks, miks valitsus pingutab nii väga selle nimel, et eestlased saaksid taas Soome tööle minna, aga välismaa töötajatel keelab sisuliselt Eestisse tulla.

Saaremaa lõunarannikul Nasva alevikus tegutsevas laevatehases Baltic Workboats töötab praegu 209 inimest, kellest rohkem kui 20 on välismaalased. Vanaselja sõnul tagavad need 20 ukrainlasest keevitajat töö enam kui sajale saarlasele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077