Autor: Tööstusuudised.ee • 17. aprill 2020

"Rakett69" võistlejad pannakse Magnetic MRO angaaris proovile Boeing 737 lennukil

Eesti ainuke kommertslennukite täishooldusteenuseid pakkuv ettevõtte Magnetic MRO lõi Eesti ühe populaarseima teadusvõistlussaatega "Rakett69" käed, mille raames toimub 10. juubelihooaja 156. saade Magnetic MRO lennukiangaaris ning kus ülesannete lahendamise fookuses on Boeing 737 lennuk.
"Rakett 69" võistlejad proovivad kätte reisilennukil Boeing 737
Foto: Magnetic MRO

Magnetic MRO personalijuht Ene Krinpus on ise Rakett 69 tulihingeline fänn ning, kelle sõnul peaks saade just kõnetama tehnikahuvilisi noori, aga miks mitte ka kõiki teisi lennundushuvilisi inimesi oma karjääris suunda muutma. Tema sõnul võib lennunduses töötamine näida paljudele suure kättesaamatu unistusena, kuigi tegelikkuses on kõik palju lihtsam - Magnetic MRO õpipoisi programm koostöös Lennuakadeemiaga koolitab 2 aasta jooksul lennukimehaanikud välja.

„Koostöö Rakett69 saatega on olnud meil mõttes mitu aastat, mis lõpuks teostus saate 10. juubelihoojal ja suuremalt kui planeerisime. Nägime väga lähedalt, kui palju andekaid noori tehnikahuvilisi Eestis on ja usume, et läbi selle saate saame edasi anda seda emotsiooni ja tunnet, mis tegelikult toimub Magnetic MRO Tallinna lennuväljal asuvates suurtes sinistes angaarides, “ rääkis Ene Krinpus pressiteates. Ta märkis, et kahjuks on eriolukorra tõttu kõik värbamise aktsioonid ettevõttes ootele pandud.

„Kõik meile tööle ja õppima soovijad peavad veel natuke ootama, kuid ma luban, et see ootamine on väärt, kuna siit saab alguse tõeline seiklus karjääriredelil,“ lubas Krinpus.

Saate valmimisse panustas suur hulk Magnetic MRO inseneriosakonna töötajaid koostöös "Rakett 69" teadustoimetusega, eesmärgil välja töötada lennundusega seotud põnevaid ülesandeid, mida oleks noortel teadus- ja tehnikahuvilistel jõukohane, kuid samas ka inspireeriv saate raames lahendada. Saade toimus Magnetic MRO kõige suuremas, ehk baasihoolduse angaaris ning ülesannete lahendamisel kasutati ka täismõõdus Boeing 737 lennukit, mis lisas nii osalejatele kui kogu tiimile omajagu erakordsust juurde.

Suure rolli tegi teadussaates Magnetic MRO lennukõlbulikkuse insener Talvar Tari, kes on ka üks saatejuht ja külaliskohtunik. Ene Krinpuse sõnul on Talvar ettevõttes tuntud kui suure südamega ning mitmekülgsete lennundusteadmistega Ameerika Ühendriikides hariduse saanud lennukiinsener.

„Olla Eesti ühe populaarseima teadussaate saatejuht ja külaliskohtunik on ilmtingimata suur au ning minu jaoks üks väljakutsuvamaid viise lennundust laiemale publikule tutvustada. Kuna lennuki ning selle süsteemidega on kokkupuudet ju vähestel ning arvestades ülesannete keerukust, siis müts maha kõigi võistlejate ees – nad kõik olid äärmiselt tasemel. Kui tänu sellele saatele leiab kasvõi üks Eesti noor enda jaoks tee lennundusse, siis on minu missioon täidetud,“ lisas Talvar Tari.

Teadussaate Rakett 69 10. hooaja 156. saade nimega „Lennukid“ on ETV eetris juba sel laupäeval 18.aprillil algusega kell 19:30.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077