Autor: Priit Pokk • 14. aprill 2020

Janek Kalvi: majandussurutis kestab ilmselt aasta

Peame reaalseks majandussurutise kestvuseks 12 kuu pikkust perioodi, ütles alkoholitootja Liviko juht Janek Kalvi Äripäevale.
Janek Kalvi
Foto: Raul Mee

Alkoholitootja Liviko juht Janek Kalvi märkis, et kui seni on nad pidanud palku kärpima, siis kulude ning töötasude vähendamist hindavad nad praegu pigem kui ajutist meedet.

"Otsustame jooksvalt ning lähtuvalt vajadusest, millal ja kas naasta endiste kulutasemete juurde. Pigem peame reaalseks majandussurutise kestvuseks 12 kuu pikkust perioodi. Turgu võtta saab aga alati ning eriti just kriisid ongi turu võtmise aeg," sõnas ta.

Ta lisas, et olukorraga toimetulemiseks on ettevõte karmistanud ohutusnõudeid, loonud operatiivse kriisiplaani, mis määrab prioriteetsed fookused ja tegevusvaldkonnad, mis peavad saama lähematel nädalatel ja kuudel juhtkonna suurendatud tähelepanu. "Enim kriisiga pihta saavates osakondades oleme läinud üle lühendatud tööajale ning vastavalt ka proportsionaalselt vähendatud palkadele. Kõik kulud ja rahavood on võetud kõrgendatud jälgimise alla," märkis Kalvi.

Teine alkoholitootja märkis, et praegu toodetakse strateegiliselt selliseid laovarusid, mida müüa hiljem, kui kriis läbi on. "Erinevalt tavalisest kevad-suvisest toodangust on need tooted pika säilivusega ja võtavad rohkem aega. Tõmbame kõiki kulusid kokku nii palju kui võimalik."

Pane tähele!

Tutvu Äripäeva suure küsitlusega: 350 ettevõtja meelest on olukord halb, kuid mitte lootusetu. Uuringuga saate tutvuda SIIN.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077