Autor: Tööstusuudised.ee • 6. aprill 2020

Koolitaja: tööstusettevõtted, rääkige rohkem oma edulugudest

Noorte meelitamiseks tööstusesse tuleb sektorist rohkem rääkida ja ka tööstusettevõtted ise peavad olema rohkem avatud ning neid lugusid pakkuma, leiab koolitaja ja tööstusaudiitor Priit Põdra.
Priit Põdra
Foto: Tööstusuudised.ee

Ehkki paljud Eesti tehased on puhtad ja renoveeritud, on tööstussektoril endiselt probleeme ühiskonnas leviva arusaamaga, et tootmishooned on koledad ja räpased. Samas ei ole sellistel hirmudel enam ammu alust, sest kaasaegsed tehased on puhtad ja täis tehnoloogiat.

Kuidas eelarvamused ületada ja noori tehnikaerialadest või tööstusest huvituma panna? Kuidas tekitada noortes huvi näiteks mehaanikainseneri eriala vastu?

"Tehaseid on erinevaid, aga kui filosofeerida päris abstraktselt, siis ma ütleks, et esimene asi on tööstuse edulood - need peaksid olema nähtaval," rääkis tööstusaudiitor, assessor ja koolitaja Priit Põdra hiljuti Äripäeva raadio saates "Tööstusuudised eetris".

"Kui vaatan "Aktuaalset kaamerat" ja kui esimene uudis on sellest, et mingi teatrijuht lõi alluvat või midagi sarnast, siis ma alati vaatan, kas midagi on ka tööstusest. Ja positiivselt tööstusest, et oli mõte ja tuldi kokku ning nüüd müüakse - seda peaks rohkem olema," rõhutas ta.

Põdra selgitas, et kui tööstusest räägitaks rohkem edulugusid, siis vaataks ka noored rohkem tehnikahariduse ja tööstuse poole ning ei valiks selle asemel ehk midagi muud. "Ühiskondlik kuvand on tohutult tähtis. Aga see on igatepidi vastastikune, sest tööstus peab neid edulugusid ka pakkuma. See ei saa olla fabritseeritud lugu, see peab olema tõeline edulugu," märkis Põdra ja lisas, et kui niisuguseid ambitsioonikaid projekte ja tulemusi kommunikeerida nii, et noored saavad aru, siis see ongi lahendus probleemile.

Seega peab ka tööstussektor olema aktiivne ja suhtlusaldis ning enda lugusid rääkima. "Kui keegi ei tea tööstusest midagi, siis ei ole seda noorte jaoks olemas. See on vastastikune. Me ei saa tehnikaülikoolis teha nii, et me nüüd koolitame mingi hulga insenere ja nemad lähevad tööstusesse sektorit tõstma. Tulge ka teie oma projektidega ja me paneme inimesed peale ning koos läheme edasi järgmisele astmele," kutsus Põdra tööstusettevõtteid üles.

Tulekul!

Koolitus "Masinate CE-märgistamise alused"

Koolituse eesmärk on juhatada teed ELi tootenõuete süsteemi, anda kompaktne ülevaade masinadirektiivi nõuetest masinale ja selle vastavushindamisele ning tutvustada nõudeid masina teabele ja dokumentatsioonile.

Korraldaja: Äripäeva Akadeemia

Koolitaja: Priit Põdra

Loe lisa ja pane end kohe kirja SIIN.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077