Autor: Tööstusuudised.ee • 2. aprill 2020

Ettevõtted saavad ühisstendidega ärimessidel osaleda ilma omaosaluseta

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) korraldab aastas riiklike ühisstende enam kui 20 rahvusvahelisel messil ning aitab seeläbi ligikaudu 200 ettevõttel olla kohal nende tegevusvaldkonna kõige olulisematel ärisündmustel. Paljud messid on seoses viirusepuhanguga ära jäänud või lükatud edasi sügisesse ning EAS on otsustanud, et ettevõtete jaoks on ühisstendidel osalemine sel aastal ilma osalustasuta.
Eesti ühisstend kaitsetööstuse messil Eurosatory.
Foto: EAS

EASi ettevõtluse keskuse juht Tanel Rebane ütles, et viirusepuhang jõuliselt räsinud ka messimaailma. Paljud talvel, kevadel ja ka suvel toimuma pidanud messid on lükatud sügisesse ning mõned ka ära jäetud.

„Kuigi viimased nädalad on näidanud, et kindel ei saa millegi peale olla, siis paljud messikorraldajad on teatanud, et edasilükatud messid toimuvad sügisel. See aga tähendab ettevõtete jaoks pingelist aega. Ühest küljest peaks käima ja väljas olema võimalikult paljudel messidel, et värskendada ärisuhteid ja näidata, et ollakse endiselt nö areenil ja tegutsemas, teisalt on vahepealne periood kahandanud kõvasti firmade finantsvõimekust ja iga kulu tegemist kaalutakse hoolikalt,“ selgitas Rebane.

„Sellest tulenevalt on EAS otsustanud tühistada 2000 eurose omaosalusnõude ettevõtetele. Hetkel kehtib see otsus messidele, mis toimuvad 2020. aastal, kuid jälgime olukorda. Tagasiulatuvalt juba toimunud messidele muudatus ei kehti,“ ütles Rebane ning avaldas lootust, et see aitab firmadel messil osalemise endiselt plaanides hoida ja võib-olla mõne veel lisakski võtta.

Muutuva messikalendri kohta saab infot SIIT ja küsimuste korral pöödu [email protected].

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077