Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 20. märts 2020

Pagaritööstus: järgmisest nädalast vaatame tulevikku ja taaskäivitame projektid

Järgmisest nädalast on meil eesmärk vaadata rohkem tulevikku ja taaskäivitada mitmed projektid, mis viimase kahe nädalaga on osaliselt seiskunud, ütles pagaritööstuse Lantmännen Unibake juht Asso Lankots.
Pagaritööstust Lantmännen Unibake juhtiv Asso Lankots vaatab tulevikku positiivselt ja on valmis seiskunud projekti järgmisel nädalal käivitama
Foto: Andras Kralla

Pagaritööstuse Lantmännen Unibake juht Asso Lankots tunnistas, et kriisi esimestel päevadel oli tootmist ja logistikat keeruline paika saada, kuid praeguseks on olukord rahunenud.

“Probleem oli suur eriolukorra esimestel päevadel, sest nõudlus oli väga prognoosimatu ning seetõttu oli meie tarnekindlus võrreldes tavapärasega madalam. Tänaseks on olukord rahunenud," kinnitas Asso Lankots teemaveebile Põllumajandus.ee.

Ta lisas, et kaupade vedu on toiminud oluliste tõrgeteta ning leiba ja saia Eestis jagub.

"Tootmise varustamine toormaterjalidega on toiminud. Murekoht on siiski järjekorrad Poola piiridel. Täna ei ole see meid veel mõjutaud, aga kui olukord ei lahene, muutub see probleemiks. Poola on siiski väga oluline transiitmaa,“ kommenteeris Lankots.

Veel ütles Lankots, et Baltikumis on kaubavood viimastel päevadel toiminud tõrgeteta. "Lätis ja Leedus on võrreldes Eestiga suhteliselt sarnane olukord ning arengudünaamika. Leiva ja saia varustatuse tase Balti riikides on tervikuna hea. Ka ekspordivood on seniajani toiminud. Tallinn-Helsingi kaubaveod peavad saama ka edaspidi toimima tõrgeteta, see on absoluutselt ärikriitiline," rõhutas ta.

Lankots märkis, et kuna pole teada, kaua antud olukord kestab, on ebakindlus loomulikult suur. "Aga järgmisest nädalast on meil eesmärk vaadata rohkem tulevikku ja taaskäivitada mitmed projektid, mis viimase kahe nädalaga on (osaliselt) seiskunud. Loodetavasti suudavad Eesti, Läti, Leedu ja Soome valitsused oma otsuseid mõnevõrra kooskõlastada ja sünkroniseerida."

Loe pikemalt teemaveebist Põllumajandus.ee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077