Autor: Äripäev • 20. märts 2020

Elektri hind andis tööstusele pisut leevendust

Tööstus Taeblas.
Autor: Raul Mee
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes veebruaris võrreldes jaanuariga 0,7% ja võrreldes eelmise aasta veebruariga 2,6%, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas jaanuariga võrreldes keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, elektroonikaseadmete ja kütteõlide tootmises ning puidutöötlemises ja puittoodete tootmises. Mõju avaldas ka toiduainete tootmise hinnatõus.

Eelmise aasta veebruariga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises ning elektroonikaseadmete, paberi ja pabertoodete tootmises, samuti hinnatõus metalltoodete tootmises.

Ekspordihinnaindeks langes jaanuariga võrreldes 0,3%. Kõige rohkem langes elektrienergia, naftasaaduste ja turbatoodete hind ning tõusis nahktoodete ja jalatsite, tekstiiltoodete ning elektroonikaseadmete hind. Võrreldes 2019. aasta veebruariga langes ekspordihinnaindeks 1,0%.

Impordihinnaindeks langes jaanuariga võrreldes 0,6%. Keskmisest enam langes naftasaaduste, elektrienergia ning masinate ja seadmete hind, tõusis aga toormetsa, põllumajandussaaduste ning keemiatoodete hind. Võrreldes 2019. aasta veebruariga tõusis impordihinnaindeks 0,3%.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077