Autor: Tööstusuudised.ee • 26. veebruar 2020

Elektroonikatööstuse Incap käive kasvas aastaga enam kui 20%

Elektroonikatööstus Incap kasvatas aastaga oma käivet üle 20 protsendi 71 miljoni euroni, teatas ettevõte.
Elektroonikaseadmete tootja Incap pakub elektroonikaseadmete lahendusi, mida võib leida näiteks kaugloetavatest elektriarvestitest ja tänavatel sõitvatest kergliikuritest
Autor: Incap

Grupi tulemuste kasvu taga on peamiselt tellimuste kasv nii olemasolevatelt kui ka uutelt klientidelt.

Incap grupi presidendi Otto Richard Puki sõnul oli 2019 ettevõtte jaoks järjekordselt tugev aasta. "Olulise panuse meie möödunud aasta tulemusse andis teiste seas kergliikurite ja tööstuselektroonika, nagu näiteks erinevate mõõteseadmete, tootmine. Mul on hea meel, et saame täna töötada nii oma pikaajaliste koostööpartneritega, kui ka ettevõtetega, kes alles alustavad oma äri ja usaldavad meile oma esimeste prototüüpide tootmise," märkis Pukk.

"Hoiame ka edaspidi fookust just nendel teenustel, mis pakuvad klientidele enim lisaväärtust," tõi Pukk välja, tänades siinjuures kõiki Incapi äriüksusi ja oma professionaalset meeskonda, kes selle nimel tööd teevad.

Incapi Grupi käive kasvas eelmisel aastal 20,5% ehk 59 miljonilt 71 miljoni euroni. Ettevõtte ärikasum kasvas 8,6 miljonilt 10,1 miljoni euroni. Kuna Incap omandas AWS Electronics grupi ettevõtted käesoleva aasta jaanuaris, ei kajastu nende tulemused veel Incapi grupi 2019. aasta majandustulemustes.

Elektroonikatööstuse tulevikule vaadates on Pukk optimistlik. "Kasv jätkub edaspidi mitte ainult huvi kasvust sellise elektroonikatootmise ärimudeli vastu, vaid ka kogu asjade interneti sektori kasvu tõttu. Samuti kasvab pidevalt uute elektroonikalahenduste ja tööstusseadmete valik, mis omakorda tõstab nõudlust nende tootjate järele," selgitas Pukk.

Puki sõnul toob hiljutine tehing ja rahvusvahelise elektroonikatootja AWS Electronics Group üleostmine Incapile 2020. aastaks olulise käibe kasvu. "Oleme sammunud käesolevasse aastasse üsna enesekindlalt, sest lisaks sellele, et kogu Incapi grupp on nüüd rohkem kui kaks korda suurem ettevõte, on ka meie kliendiportfell palju mitmekesisem. Oleme end sisse seadnud geograafilises mõttes uutel turgudel nii Suurbritannias kui Kesk-Euroopas ja usun, et tänu oma suurele professionaalsele meeskonnale saame pakkuda klientidele nii senistel kui ka uutel turgudel veelgi paremaid lahendusi."

Elektroonikaseadmete tootja Incap pakub elektroonikaseadmete lahendusi. Ettevõtte elektroonikat võib leida näiteks kaugloetavatest elektriarvestitest, tänavatel sõitvatest kergliikuritest, Eesti erinevate piirkondade nutikatest tänavavalgustitest kui ka maailma suurima merekontserni seadmetest või tuntuima liftitootja süsteemidest.

Ettevõtte tehased asuvad nii Saaremaal Kuressaares kui ka Indias, Ühendkuningriikides ja Slovakkias. Osa ettevõtte meeskonnast asub ka Helsingis ja Hong Kongis. Grupis töötab alates ettevõtte laienemisest kokku ligi 1300 inimest.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077