Autor: Tööstusuudised.ee • 25. veebruar 2020

Kaitsetööstuse ettevõtted osalevad mehitamata süsteemide ja tehnoloogiate messil UMEX 2020

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) koostöös Eesti Kaitsetööstuse Liiduga viis ettevõtted riikliku ühisstendiga Lähis-Ida ning Põhja-Aafrika regiooni olulisimale mehitamata süsteemide ja tehnoloogiate messile UMEX 2020, mis toimub 23.-25. veebruarini Abu Dhabis.
Eesti kaitsetööstuse ettevõtted osalesid 23.-25. veebruarini Abu Dhabis toimunud messil UMEX.
Foto: EAS

Messil osalemine on oluline, kuna mitmed Eesti Kaitsetööstuse Liidu liikmed tegelevad just mehitamata maismaa- ning õhusõidukite ning teiste tarkade lahenduste arenduse ja tootmisega, teatas EAS. Näiteks on messil esindatud Milrem Roboticsi mehitamata maismaasõiduk THeMIS, DefSecInteli masinnägemise abil ohte tuvastav autonoomne seireplatvorm koos mehitamata mini-õhusõidukitega, Marduki droonitõrjeseade Shark ning Defendeci patareitoitel toimivad jälgimisseadmed. Tegemist on teenäitajatega autonoomsete funktsioonidega täiendatud ning tehisintellektil põhinevate süsteemide valdkonnas.

Defence Estonia klastri juhi Helen Naaritsa sõnul on osalevate ettevõtete eesmärk olla olulisel eksporditurul oma toodetega kohal ja nähtav ning seeläbi tugevdada olemasolevaid suhteid ja kasvatada usaldusväärsust.

“UMEX on suunatud regioonile, kuhu on oma toodetega väga raske siseneda. Seetõttu on kohalolek messil äärmiselt oluline ning on väga tänuväärt, et EAS seda toetab,” sõnas Milrem Roboticsi eksprdidirektor Gert Hankewitz.

EASi Araabia Ühendemiraatide ekspordinõuniku Jukka Hahlanterä sõnul on Araabia Ühendemiraatides ja seal regioonis väga oluline järjepidev füüsiline kohalolu. “Isiklikud suhted on määravad ning ärimessid on nende loomiseks hea võimalus. Edukaks äritegemiseks tuleb investeerida oma aega silmast silma suhtlusesse ja olla koguaeg kättesaadavad,” selgitas Hahlanterä.

UMEXil on Eesti ettevõtted osalenud ka varasematel aastatel, kuid sel korral on fookuses tehisintellekti ja tarkade tehnoloogiate kasutamine mehitamata süsteemides. Tavapärasele mehitamata süsteemidele on messi fookust laiendatud ka simulatsiooni ja treeningualaga (SIMTEX).

23.-25. veebruarini Abu Dhabis toimuval UMEX 2020 ühisstendil osalevad Eesti Kaitsetööstuse Liit, Defendec OÜ, Milrem AS, DefSecIntel Solutions OÜ ja Marduk Technologies OÜ. Ettevõtete osalemist messil kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond. Eraldi stendiga on messil väljas mehitamata õhusõidukeid tootev Threod Systems OÜ.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077