Autor: Äripäev • 19. veebruar 2020

Tootsi tuulepargi oksjoni võitis Eesti Energia 51,5 miljoniga

Tuulikud
Foto: Erik Prozes
Tootsi tuulepargi oksjonilt väljus võitjana Eesti Energia, kes maksab arenduse eest 51,5 miljonit eurot.

Avalikul enampakkumisel osales neli ettevõtet: Eesti Energia, soojafirma Utilitas ning Leedu taustaga ettevõtted Energiainvesteeringute AS ning Tuuleenergia OÜ.

Pärnumaal Vändra vallas asuva 160 hektari suuruse kinnistu alghind oli 12,3 miljonit eurot. Võistupakkumine kujunes aga kolme ja poole tunni pikkuseks ning lõpphind keris 51,5 miljoni euroni. Paremuselt teise pakkumise tegi Utilitas 51,45 miljoni euroga.

Eesti Energia juht Hando Sutter, kes oksjonil kohal küll ei viibinud, ütles lõpphinda kommenteerides, et mõistagi oli Eesti Energia välja arvestanud oma hinnatipu, ent mis see täpsemalt oli, ta ütlema ei soostunud. Samuti ei vastanud ta küsimusele, kas lõpphind jõudis Eesti Energia jaoks hinnatipu lähedale või ei.

Sutteri sõnul võis oksjoni jälgides näha, et kõik pakkujad olid asjast huvitatud ning isegi Leedu ettevõte Energiainvesteeringute AS püsis konkurentsis kuni lõpuni.

Küsimusele, mida tähendab nii suur kulu Tootsi tuulepargi ostmiseks Enefit Greenile, mida teadupärast tahetakse ka börsile viia, ütles Sutter, et tegu pole kuluga, vaid investeeringuga. Enefit Greeni börsilemineku edenemist ta lähemalt ei kommenteerinud, öeldes vaid, et asi edeneb iga päevaga.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077